Fish tacos deluxe

Fish tacos är den nya food truck-favoriten. Varför spara allt det goda till helgen? De här ljuvliga tacosarna förgyller vilken vardag som helst!

Ingredienser

  • 600 g torskfilé, eventuellt torskrygg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 3 dl panko , asiatiskt ströbröd
  • 1 liter rapsolja till fritering
  • Kiwi- och limesås
  • 4 ätmogna kiwi
  • ½ kruka koriander
  • 1 stor lime, finrivet skal och saft
  • 1 stänk tabasco
  • Salt
  • Eventuellt honung
  • Picklad rödlök
  • 2 rödlökar
  • 1½ dl vatten
  • 1 dl socker
  • ½ dl ättikssprit 12%
  • 1 stjärnanis
  • 2 krm salt
  • Till servering
  • 4 stora eller 8 små tortillabröd
  • 2 gemsallad
  • 2 avokado
  • ½ kruka koriander
  • 2 dl gräddfil
  • Instruktioner

    1. Kiwi- och limesås: Mixa alla ingredienser till en slät sås och smaka av med salt och eventuellt honung.
    2. Picklad rödlök: Skiva rödlökarna tunt, gärna med mandolin. Värm vatten, socker och ättika i en kastrull tills sockret smält. Lägg i stjärnanis, salt och löken. Låt stå och svalna lite och ställ in i kylen till servering.
    3. Skär fisken i stora kuber. Salta och peppra. Doppa i mjöl, lättuppvispat ägg och sist i pankoströbrödet. Häll olja i en kastrull med höga kanter och värm till 175 grader. Fritera några fiskbitar i taget tills de är krispiga och gyllene, ca 5 minuter. Låt rinna av på ett hushållspapper.
    4. Stek bröden hastigt i en torr stekpanna och servera fisken med sallad, avokado, koriander, gräddfil, picklad rödlök och kiwi-och limesåsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben