Fishcakes med fruktsalsa och dipp

Serverar: 4 portioner

Fisk är nyttig varför inte göra något annat än vanlig stekt fisk.

Ingredienser

  • 500 g torskfilé, färsk
  • 1 st ägg
  • 2 dl haricots verts
  • 1 tsk salt
  • 1½ msk röd currypasta
  • Chiliketchup
  • Till fritering
  • Rapsolja
  • Fruktssalsa
  • 1 st mango, strimlad
  • ½ gurka, delad, skalad, strimlad
  • 2 st schalottenlökar, strimlade
  • 1 st chili, röd
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 7 tsk socker
  • Instruktioner

    1. Skär fisken i mindre bitar och lägg i matberedare, mixa till fin färs. Blanda fiskfärsen med ägg, haricots verts, socker, salt och currypasta. Blanda ingredienserna väl och forma till små ”puckar”. Fritera i het olja tills gyllene på båda sidor. Servera med fruktsallad och chiliketchup.
    2. Blanda socker och vinäger tills sockret löst sig. Blanda övriga ingredienser och vänd med vinäger-sockerdressing innan servering.
    3. OBS: Ersätt den utrotningshotade torsken i grundreceptet med exempelvis sej eller hoki.

    Liknande recept

    5
    30 min
    4-6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben