Lammfärsfyllda squashbåtar med dipp

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Roligt att ha något som man inte brukar ha vid bjudning.

Ingredienser

  • 2 squash, à 400 g
  • 1 liten gul lök
  • 25 g valnötter
  • 200 g lammfärs
  • Arla smör-&rapsolja, oliv
  • 1 tsk mald kardemumma
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl Arla Köket riven Kvibille Svecia
  • Paprikayoghurt
  • 2 dl Arla mezeyoghurt
  • 1/2 dl ajvar relish, mild
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225°. Dela squashen på längden. Gröp ur halvorna med en sked. Skär varje halva i 4 bitar. Skala och hacka löken. Hacka nötterna. Stek lök och färs i smör-&rapsolja i en stekpanna. Blanda i nötter och kardemumma. Krydda med salt och peppar. Låt svalna. Fyll squashen med färsen. Strö över osten. Lägg squashen på en plåt med bakplåtspapper. Gratinera i mitten av ugnen 15-20 min. Blanda ingredienserna till paprikayoghurten och servera som dipp till squashen. Servera som mezerätt eller med kokt ris.

    Liknande recept

    5
    30 min
    4-6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben