Lammfärsfyllda paprikor med broccolibulgur

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Det är gott och lätt att fylla paprikor! Du behöver två kastruller, en stekpanna och en ugnssäker form. 9 viktväktarpoäng per portion

Ingredienser

  • 4 medelstora paprikor
  • 1 liten gul lök
  • 1–2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 400 g lamm- eller köttfärs
  • 1/2 burk krossade tomater (à 400 g)
  • 2 msk färsk basilika
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 krm sambal oelek
  • 40 g fetaost
  • Bulgur
  • 3 dl bulgur
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 250 g broccoli
  • 1 rödlök
  • Tzatziki
  • ½ gurka
  • 2 dl matyoghurt
  • Vitlök
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Bulgur: Koka bulguren, med buljongtärningen, enligt anvisningen på förpackningen.
    3. Skölj, halvera och kärna ur paprikorna. Koka dem 2 min i en kastrull med vatten, låt rinna av.
    4. Hacka och fräs lök och vitlök i olja. Tillsätt och bryn färsen. Häll på tomater, kryddor och sambal oelek. Låt koka 5 min.
    5. Fördela färsröran i paprikorna och lägg dem i en ugnssäker form. Smula över fetaost och gratinera i ugnen 5–10 min.
    6. Skär broccolin i små bitar, skiva rödlöken tunt och blanda med bulguren.
    7. Snabb tzatziki: halvera, kärna ur och grovriv 1/2 gurka. Blanda den med 2 dl matyoghurt och smaka av med pressad vitlök, salt och peppar.
    8. Servera broccoli-bulguren med de lammfärsfyllda paprikorna och gärna lite tzatziki.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    christian21mars 15 december 2011

    Mycket god!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben