Serverar: 2-3 portioner
Tid: 1 timme
En enkel och smaskig lunchrätt. Överblivna paprikor går bra att frysa in till senare. Kanske som kvällsnagg med bara lite sallad och ett glas rött.
Sätt ugnen på 200 grader. Dela paprikorna på längden och ta bort kärnhus och mellanväggar (iåt skaften sitta kvar). Lägg paprikorna i en lätt oljad form, strö över lite salt och sätt in i ugnen i 20 min. Häll vatten och ströbröd i en bunke och låt svälla någon minut. Blanda i tomatkross och färs. Stek den hackade löken och vitlöken mjuk i lite olja. Blanda ner i bunken och tillsätt basilika, salt och peppar. Fyll de förstekta paprikorna med färsen. Stick ner små tärningar av fetaost i färsen och grädda i ugnen i ca 30 min. Häll på vatten och fond i formen när 5 min återstår. Servera med ris och sallad.