Lammfärsfylld paprika

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 1 timme

En enkel och smaskig lunchrätt. Överblivna paprikor går bra att frysa in till senare. Kanske som kvällsnagg med bara lite sallad och ett glas rött.

Ingredienser

  • 3 paprikor
  • 2 msk ströbröd
  • 3 msk vatten
  • 200 g lammfärs
  • 1 dl tomatkross
  • ½ finhackad lök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk nymald svartpeppar
  • 1 dl hackad basilika
  • 50 g fetaost i tärningar
  • 1 dl vatten
  • 2 tsk koncentrerad kalvfond
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Dela paprikorna på längden och ta bort kärnhus och mellanväggar (iåt skaften sitta kvar). Lägg paprikorna i en lätt oljad form, strö över lite salt och sätt in i ugnen i 20 min. Häll vatten och ströbröd i en bunke och låt svälla någon minut. Blanda i tomatkross och färs. Stek den hackade löken och vitlöken mjuk i lite olja. Blanda ner i bunken och tillsätt basilika, salt och peppar. Fyll de förstekta paprikorna med färsen. Stick ner små tärningar av fetaost i färsen och grädda i ugnen i ca 30 min. Häll på vatten och fond i formen när 5 min återstår. Servera med ris och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben