Fisk i folie med aromsmör

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Hittade detta recept i en tidning, vet ej vilken. Till och med min far som vägrar att äta fisk har provat denna rätt och fick klart godkänt.

Ingredienser

  • Fiskpaketen
  • 400 g fryst torskfilé
  • 1 litet broccolihuvud
  • 2 fint skivade morötter
  • 200 g sockerärtor
  • 1 msk finhackat citrongräs
  • 2 msk finhackad dill
  • Saften från 1 lime
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Aromsmör
  • 75 g smör
  • 1 msk curry
  • 1 msk limesaft
  • Salt och peppar
  • Servering
  • Curry
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär broccolin i mindre buketter och förväll tillsammans med morötterna i cirka 2 minuter. Häll bort vattnet och spola kallt.
    2. Blanda alla ingredienserna utom torskfilén med limesaften och krydda med salt och peppar.
    3. Fördela grönsakerna i mitten på 4 folieark cirka 40x40 cm. Lägg bitar av torskfilén ovanpå grönsakerna, salta och peppra fisken.
    4. Vik ihop paketet och nyp ihop kanterna så att inte vätskan kan rinna ut. Tillaga paketen i ugnen i cirka 40-60 minuter.
    5. Blanda samman ingredienserna till aromsmöret och smaka av med salt och peppar.
    6. Vik upp foliepaketet och lägg en klick av aromsmöret på fisken. Servera med en skiva citron.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben