Fisk i folie med aromsmör
Hittade detta recept i en tidning, vet ej vilken. Till och med min far som vägrar att äta fisk har provat denna rätt och fick klart godkänt.
Ingredienser
Fiskpaketen
400 g fryst torskfilé
1 litet broccolihuvud
2 fint skivade morötter
200 g sockerärtor
1 msk finhackat citrongräs
2 msk finhackad dill
Saften från 1 lime
Salt
Vitpeppar
Aromsmör
75 g smör
1 msk curry
1 msk limesaft
Salt och peppar
Servering
Curry
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
Skär broccolin i mindre buketter och förväll tillsammans med morötterna i cirka 2 minuter. Häll bort vattnet och spola kallt.
- Blanda alla ingredienserna utom torskfilén med limesaften och krydda med salt och peppar.
- Fördela grönsakerna i mitten på 4 folieark cirka 40x40 cm. Lägg bitar av torskfilén ovanpå grönsakerna, salta och peppra fisken.
- Vik ihop paketet och nyp ihop kanterna så att inte vätskan kan rinna ut. Tillaga paketen i ugnen i cirka 40-60 minuter.
- Blanda samman ingredienserna till aromsmöret och smaka av med salt och peppar.
- Vik upp foliepaketet och lägg en klick av aromsmöret på fisken. Servera med en skiva citron.
Liknande recept
Kommentarer (0)