Fisk i ugn med frasigt täcke av basilika och parmesan

Serverar: 4 portioner

Prova gärna med thaibasilika istället för vanlig basilika, då blir det en lätt lakritssmak på täcket. 560 kalorier per portion

Ingredienser

  • 3 dl fullkornsris
  • 400 g hokifilé eller annan vit fiskfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 kruka basilika eller thaibasilika
  • 2 dl riven parmesanost
  • 1 ½ dl ströbröd
  • 2 msk vatten
  • 1 paket kelda citronsås, 2½ dl
  • Tillbehör
  • 600 g haricots verts
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Koka risetn enligt anvisning på förpackningen. Halvtina fisken, skär den i fyra delar och lägg dem på ett ugnssäkert fat, strö över saltet. Mixa basilika med mixerstav i en skål, spara eventuellt några blad till garnering.
    2. Blanda basilikan med parmesan, ströbröd och vatten. Lägg strösslet ovanpå fisken och såsen runt om. Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter. Koka börnorna enligt paketets anvisning. Servera fisken med ris och bönorna.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3
    4.3
    1 h
    2-3
    5
    4.3
    30 min
    6
    19

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben