Fisk med crème fraichetäcke

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 2 timmar

För att göra den lämpligare för diabetiker har jag valt creme fraiche med 15% fetthalt. likaså ost med låg fethalt. Anrättningen tar cirka 2 timmar i och med att fiskblocket måste tina en timme innan man sätter igång med själva tillagningen.

Ingredienser

  • 1 pkt 400-600 djupfryst kolja, sej, torsk eller pollok
  • 1 liten purjolök
  • 2 tomater
  • 1 tsk salt
  • 1 krm malen vitpeppar
  • 2 dl crème fraiche lätta varianten 15% fett
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Låt fiskpaketet tina en timme. Lägg blocket i en smord ugnssäker form. Strö på salt och peppar.
    2. Strimla purjolöken och strö den över fisken. Skiva tomaterna och lägg skivorna på fiskblocket. Riv osten.
    3. Vispa ihop crème fraiche och riven ost och fördela blandningen över fisken.
    4. Sätt in formen i ugnen i 225 graders värme Grädda cirka 30 minuter.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (1)

    Okänd 14 mars 2010

    Jag har även använt pangasiusfilé och det var verkligen en höjdare mvh Codliver

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben