Fisk med spansk pepparfrukt och gul tomat

Serverar: 4 portioner

En enkel rätt med fisk.

Ingredienser

  • 1 msk olivolja
  • 600 g hokifilé
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsl salt
  • ½ krm nymald svartpeppar
  • 3 gula plommontomater (ca 200 g)
  • 3 cm grön spansk pepparfrukt
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk råsocker
  • 1 tsk hackad oregano
  • 1 dl riven ost
  • Tillbehör
  • kokt potatis
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Häll olivolöja i en ugnsform. Skiva fisken och lägg den i formen, salta och peppra.
    2. Hacka tomater och spansk pepparfrukt, tillsätt rapsolja, vinäger, råsocker och oregano. Häll blandningen över fisken, strö över osten.
    3. Stek mitt i ugnen ca 20 min tills fisken är vit och fin. Servera med nykokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben