Fiskbiffar

Serverar: 4-6 portioner

Ingredienser

  • 500 g fiskfilé, gös och torsk eller lax
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 krm nymalen vitpeppar
  • 1 1/2 msk potatismjöl
  • 30 g mjukt smör
  • 3 dl vispgrädde eller kokt, avsvalnad mjölk
  • 2 ägg
  • smör
  • skorpsmulor till formen
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en avlång form. Kör färsen i matberedare. Putsa fiskfiléerna och plocka bort så mycket ben som möjligt. Skär fisken i mindre bitar och lägg dem i skålen, salta. Kör tills fisken är finfördelad. Tillsätt vitpeppar, smör, potatismjöl och ägg. Starta maskinen på nytt. Tillsätt grädden genom tubröret och kör tills smeten är jämn, men inte för länge, då kan den skära sig. Häll färsen i den smorda formen som inte bör fyllas till mer än 2/3 i eftersom färsen stiger under gräddningen. Ställ i vattenbad så att det når upp till halva formens höjd.Grädda i 50 - 60 minuter. Färsen skall vara fast, pröva med en sticka Låt färsen svalna litet i formen, lossa runt kanten med en kniv och stjälp upp den på ett fat. Garnera med skalade räkor och servera med någon god sås. Färsen kan smaksättas med finhackad dill elelr tomatpuré.

    Liknande recept

    1
    30 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben