Fiskbiffar i tThaisås med kokos
Jättegoda fiskbiffar med sesampanering och en sås med thaismak. Så jättegott, har lagat den här rätten 2 gånger och kände att jag är tvungen att skynda mig att skriva upp receptet någonstans där jag inte kan förlägga det.
Ingredienser
400 g färsk eller tinad torsk-, sej- eller koljafilé
2 salladslökar
4 skivor formbröd
1 ägg
Rivet skal av 1 lime
1 msk pressad limesaft
1 tsk salt
2 krm peppar
3/4 dl sesamfrön
2-3 msk olja
400 ml kokosmjölk
2 tsk röd currypasta
2 tsk potatismjöl
1 tsk gurkmeja
1 tsk salt
½ - 1 tsk sambal oelek
Instruktioner
- Skär fisken i bitar och ansa salladslöken. Skär bort kanterna på brödet. Mixa fisk, salladslök, ägg, formbröd, limeskal, limesaft, salt och peppar.
- Forma 10 - 12 biffar och panera dem i sesamfrön-
- Stek biffarna i olja i en teflonstekpanna ca 4 minuter per sida.
- Blanda kokosmjölk, röd currypasta, potatismjöl, gurkmeja, salt och sambal oelek i en kastrull. Låt det koka upp under omrörning.
- Servera biffarna med såsen, kokt ris och wokgrönsaker.
- Smaklig måltid!
Liknande recept
Kommentarer (2)
Har angett mått/gram för kokosmjölk som jag ombads
Tack för ett jättegott recept som jag kommer att göra fler gånger. Jag serverade fiskbiffarna med pressad potatis och kokta ärtor. Det fungerade utmärkt!