Fiskbiffar i tThaisås med kokos

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Jättegoda fiskbiffar med sesampanering och en sås med thaismak. Så jättegott, har lagat den här rätten 2 gånger och kände att jag är tvungen att skynda mig att skriva upp receptet någonstans där jag inte kan förlägga det.

Ingredienser

  • 400 g färsk eller tinad torsk-, sej- eller koljafilé
  • 2 salladslökar
  • 4 skivor formbröd
  • 1 ägg
  • Rivet skal av 1 lime
  • 1 msk pressad limesaft
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 3/4 dl sesamfrön
  • 2-3 msk olja
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 tsk röd currypasta
  • 2 tsk potatismjöl
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk salt
  • ½ - 1 tsk sambal oelek
  • Instruktioner

    1. Skär fisken i bitar och ansa salladslöken. Skär bort kanterna på brödet. Mixa fisk, salladslök, ägg, formbröd, limeskal, limesaft, salt och peppar.
    2. Forma 10 - 12 biffar och panera dem i sesamfrön-
    3. Stek biffarna i olja i en teflonstekpanna ca 4 minuter per sida.
    4. Blanda kokosmjölk, röd currypasta, potatismjöl, gurkmeja, salt och sambal oelek i en kastrull. Låt det koka upp under omrörning.
    5. Servera biffarna med såsen, kokt ris och wokgrönsaker.
    6. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    todiiloo 23 oktober 2009

    Har angett mått/gram för kokosmjölk som jag ombads

    solveigviola 31 januari 2010

    Tack för ett jättegott recept som jag kommer att göra fler gånger. Jag serverade fiskbiffarna med pressad potatis och kokta ärtor. Det fungerade utmärkt!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben