Fiskbiffar med citronsås

Serverar: 4 portioner

Frasiga fiskbiffar med citronsås väcker smaklökarna.

Ingredienser

  • 400 g torsk- eller sejfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 ½ dl matlagningsgrädde
  • 2 msk smör
  • Citronsås
  • 4 dl mjölk
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 krm salt
  • 1 msk pressad citron
  • Rivet skal från 1 citron
  • Instruktioner

    1. Skär fisken i skivor, 2 - 3 cm. Lägg dem samt salt och peppar i mixern. Tillsätt potatismjöl och grädde. Mixa på medelhastighet till en smetig blandning, ca 60 sek. Låt svälla lite.
    2. Värm en klick smör i en stekpanna. Klicka i fisksmeten i omgångar, ca 8 biffar. Platta till och stek 2 - 3 minuter per sida.
    3. Koka upp såsen under omröring. Sjud i 3 minuter. Salta och peppra..
    4. Servera biffarna med kokt potatis, spenat och ärtor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben