Fiskbiffar med kräftsalsa

Serverar: 4 portioner

En riktig festlig vardagsrätt! Vill du ha mer hetta i salsan kan du tillsätta finhackad röd chili.

Ingredienser

  • 400 g fiskfilé, tex torsk eller sej
  • 1 tsk salt
  • Nymald svartpeppar
  • 2 msk potatismjöl
  • 1½ dl matlagningsgrädde
  • 2 msk smör
  • Kräftsalsa
  • 1 burk kräftstjärtar i lag, ca 150g
  • 1/4 gurka
  • 1 avokado
  • 2 tsk limesaft
  • 100 g små tomater eller 2 tärnade stora tomater
  • Tillbehör
  • Kokt ris
  • Sweet chilisås
  • Instruktioner

    1. Skär fiskfiléerna i 2-3 cm breda bitar. Lägg dem i en mixer och tillsätt salt, peppar, potatismjöl och grädde. Mixa på medelhastighet ca 60 sekunder eller tills blandningen blivit smetig. Låt det stå och svälla lite.
    2. Häll av lagen från kräftstjärtarna. Skär gurka och avokado i små bitar. Häll över limesaft. Skär tomaterna i bitar och blanda alltsammans.
    3. Värm smör i en stekpanna på medelvärme. Klicka i fisksmeten med en stor sked och platta till lite lätt till biffar. Stek några åt gången, 2-3 minuter per sida.
    4. Servera biffarna med salsan, kokt ris och sweet chilisås.

    Liknande recept

    1
    30 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben