Fiskbiffar med smak av apelsin

Serverar: 4 portioner

Underbara fiskbiffar med svärdfisk och apelsin. Den här rätten gör att du ger dig en klapp på axeln och en god mättande mage samt gör smaklökarna glada.

Ingredienser

  • 1 liten gul lök
  • 400 g svärdfisk
  • 1 ägg
  • 2 msk pinjenötter
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • 1 tsk citronsaft
  • 2 msk kapris
  • 8 ansjovisfiléer
  • 1 msk hackad inlagd gurka
  • 2 msk hackad färsk bladpersilja
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • Apelsinsås
  • 2 dl fiskbuljong
  • Pressad saft av 1 apelsin
  • 1 dl grädde
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Tillbehör
  • Sallad
  • Råris
  • Instruktioner

    1. Skala löken och skär i bitar. Kör alla ingredienser i en matberedare och forma till små biffar. Hetta upp en stekpanna med 1 msk smör. Stek biffarna ca 3 minuter per sida.
    2. Tillsätt ingredienserna till såsen och låt koka ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    3. Servera med en god sallad och råris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben