Fiskbiffar med spenatkräm

Serverar: 4 portioner

Här samsas nyttigheter och goda smaker i en och samma rätt!

Ingredienser

  • Fiskbiffar
  • 600 g vit fiskfilé, t ex sej eller kolja
  • 4 msk rumsvarmt smör
  • 1½ msk potatismjöl
  • 2½ dl vispgrädde
  • 2 ägg
  • 2 salladslökar i bitar
  • 1 krm riven muskotnöt
  • ½ krm cayennepeppar
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Smör till stekning
  • Spenatkräm
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk tinad, avrunnen spenat
  • 3 msk hackad gräslök
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 tsk senap
  • ½ krm cayennepeppar
  • 2 dl créme fraiche
  • Lite citronzest
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Servering
  • Kokt potatis eller ris
  • Rårivna morötter
  • Instruktioner

    1. Fiskbiffar: Kör hastigt fiskfilé, smör, potatismjöl, grädde, ägg, salladslök, riven muskot, cayennepeppar, salt och vitpeppar i en mixer eller matberedare. Smeten behöver inte bli helt slätt. Värm smör i en stekpanna och klicka ut smeten till biffar. Stek några minuter på var sida.
    2. Spenatkräm: Skala vitlöken. Mixa med spenat, gräslök, persilja, senap och cayennepeppar i en mixer eller med mixerstav. Rör sist i créme fraiche, citronzest, salt och peppar.
    3. Servera fiskbiffarna med kokt potatis eller ris, rårivna morötter och en klick spenatkräm.

    Liknande recept

    1
    30 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben