Fiskbiffar med tomatraita

Serverar: 4 portioner

Servera fisken på ett nytt sätt och med nya kryddor! Här botaniserar vi den indiska kryddhyllan och hittar heta kryddblandningar som får smaklökarna att slå kullerbyttor. Till det serveras en sval och fräsch tomatraita med smak av spiskummin.

Ingredienser

  • 500 g laxfilé
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 bit purjolök, ca 4 cm
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • ½ tsk garam masala
  • Rivet skal av en halv citron
  • 1 msk potatismjöl
  • ½ dl matyoghurt
  • Smör
  • Tomatraita
  • 1 tomat
  • 1 ½ dl matyoghurt
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • ½ tsk mald spiskummin
  • ½ tsk salt
  • Instruktioner

    1. Finhacka laxen eller mixa grovt. Skala och finhacka vitlöken. Hacka purjolöken. Blanda allt med laxen. Tillsätt salt, sambal oelek, ingefära, garam masala, citronskal, mjöl och youghurt. Blanda till en jämn färs.
    2. Forma färsen till små biffar och stek dem i smör i en stekpanna ca 2 minuter på varje sida.
    3. Hacka tomaten. Blanda ihop alla ingredienser till raitan.

    Liknande recept

    1
    30 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben