Serverar: 4 portioner
Tid: 30 minuter
Om du inte hittar fiskfärs, kan du köpa koljafilé eller någon annan vit fisk. Tärna då först filéerna och mixa sedan med mixerstav till en färs. Du som vill undvika kolhydrater kan göra knyten av stora salladsblad eller sommarvitkål istället för pitabröd.
Skala och grovriv kålrabbi och morötter. Blanda i en skål och ringla över olivolja, vinäger, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar. Skär rödlök och tomater i tunna skivor och lägg upp på ett fat. Ta fram pitabröd och smörgåskrasse. Halvera pitabröden så att du totalt får 12 brödhalvor (halvmånar). Hacka kallrökt lax och blanda med fiskfärsen, potatismjöl, 0,5 tsk salt och 1 krm vitpeppar i en bunke. Forma färsen till 12 små biffar. Smält smör i en stekpanna och stek fiskburgarna i två omgångar på medelvärme i 2-3 minuter/sida. Servera fiskburgarna med morotsslawn, tomaterna och rödlöken i pitabröd. Strö över lite klippt krasse!