Fiskfärs timbal

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

En lite finare fiskfärs.

Ingredienser

  • 500 g gädd- eller gösfilé
  • 50 g smör
  • 2 tsk salt
  • ½ dl potatismjöl
  • 3 ägg
  • 4 dl grädde
  • 1 krm vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Finfördela fiskfiléerna i matberedare tillsammans med smöret eller mal i köttkvarn 3-4 ggr (sista gången tillsammans med smöret). Tillsätt potatismjöl, salt och ägg och blanda väl. Tillsätt grädden lite i taget och arbeta färsen smidig. Smaka av.
    2. Häll smeten i en smord och bröad timbal- eller kakform, ca 1 ½ liter. Grädda färsen i vattenbad i botten av ugnen i 200 grader (ca 1 tim)
    3. Tänk på att alla ingredienser skall vara kylskåpskalla under tillredningen.
    4. Servera med pressad potatis, ris eller kokt potatis. En kall romsås eller en skaldjurssås till är gott.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben