Spenat- och äggtimbal med löjrom

Serverar: 6 portioner

Timbaler som passar till påskbuffén, buffébordet eller som förrätt

Ingredienser

  • 250 g bladspenat, fryst eller färsk
  • 2 msk smör
  • ½ tsk salt
  • 2 krm strösocker
  • 1 krm vitpeppar
  • Äggstanning
  • 6 ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl mjölk
  • ½ tsk salt
  • 1 krm vitpeppar, nymald
  • Dekoration
  • 100 g löjrom
  • Gräslök
  • Instruktioner

    1. Ugn 175°
    2. Skölj spenaten eller tina den frysta. Fräs spenaten i smör tills den mjuknat. Smaksätt med salt, socker och vitpeppar.
    3. Fördela spenaten på botten av sex kokottformar eller liknande ugnssäkra formar.
    4. Vispa samman äggen. Värm mjölk i en kastrull till ca 50°. Rör ner gräddmjölken i äggvispet. Salta och peppra. Fördela äggstanningen i formarna. Rör om försiktigt med en gaffel.
    5. Ställ formarna i en liten långpanna. Fyll på med kokande vatten till halva höjden av formarna. Ställ in i nedre delen av ugnen och grädda, ca 25 minuter tills timbalerna har stelnat.
    6. Låt timbalerna svalna. Dekorera varje med en sked löjrom och fint skuren gräslök före serveringen.
    7. Lycka till! smaklig måltid

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben