Lax- och avokadotimbal

Serverar: 4 portioner

En vacker och festlig förrätt med lax och räkor. Rätten kan förberedas i god tid och förvaras i kylen

Ingredienser

  • 300 g rökt eller gravad lax
  • 2 avokador
  • 2 tomater
  • 1 msk olivolja
  • 1 citron
  • Garnering
  • 8 räk- eller kräftskjärtar
  • Salladsblad
  • Dill
  • Örtdressing
  • ½ dl olivolja
  • ½ dl hackade örter, t ex dill, gräslök, persilja
  • 1 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk citronsaft
  • Instruktioner

    1. Skålla tomaterna genom att doppa dem snabbt i kokhett vatten, skala och skär dem i små tärningar (ca 5 mm). Skala, kärna ur avokadon och skär köttet i samma storlek som tomaterna.
    2. Blanda avakado- och tomatköttet med citronsaft, olivolja, salt och peppar. Låt stå och dra. Skär laxen i 1 cm stora tärningar.
    3. Örtdressing: Mixa oljan med finhackade örter och smaka av med salt, peppar och citron.
    4. Fyll fyra runda kakmått , ca 4-5 cm i diameter, med avokadoröran. Tryck till och lägg sedan på laxen. Garnera med räk- eller kräftskjärtar, dill, sallat, cocktailtomater och örtdressing.
    5. Har man inga kakmått kan man göra timbaler i plastmuggar. Börja då med laxen och lägg på därefter avokadoröran. Stjälp upp och garnera.

    Liknande recept

    2 h 30 min
    10-12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben