Fiskfylld röd paprika med gryn- och fetaostsallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Ser riktigt gott ut på tallriken...Och det är det också!

Ingredienser

  • 4 röda paprikor
  • 600 g fiskfilé
  • 50 g bladpersilja
  • 1 dl olivolja
  • Citronpeppar
  • Salt (vitlök, citron)
  • Vinägrett
  • 2 msk rödvins- eller vitvinsvinäger
  • 1 msk vatten
  • ½ dl god olivolja
  • Salt
  • Peppar (senap, citron)
  • Grynsallad
  • 5 grynmix alt. bulgur
  • Couscous eller pasta
  • 150 g fetaost
  • 16 cocktailtomater
  • ½ gurka
  • ½ rödlök
  • ½ ask solrosgroddar
  • Instruktioner

    1. Skär bort undersidan på paprikan (där skaftet sitter) och tag ur fröna. Skär fiskfiléerna i mindre bitar, lägg över i en bunke, tillsätt olivoljan, salta och peppra, rör om. (Tips! krydda gärna dessutom fisken med 1 pressad vitlök och saften av 1/2 pressad citron.)
    2. Fyll paprikan med fisk och varva med hel bladspenat. Ställ den sedan upp i en ugnssäker form. Tillaga i ugn på 225° i ca 20 minuter, eller till fisken är 52° i mitten.
    3. Vid servering; dela paprikan (se bild) tag gärna det goda spadet som runnit ur paprikan och använd som en sky.
    4. Blanda vinägretten, smaksätt med t ex örter, senap eller citron.
    5. Koka grynen enligt anvisningarna på paketet. Skär alla grönsaker i mindre bitar och blanda allt med de färdigkokta grynen och fetaosten. Slå över vinägretten och blanda igen. Servera med paprikafisken.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben