Fiskgratäng för hela familjen

Serverar: 4 portioner

God fiskgratäng som även passar bra för barn. Receptet är beräknat att räcka till 8 barnportioner eller 4 vuxenportioner.

Ingredienser

  • 600 gram gråsejfilé
  • 1 burk passerade tomater (400 g per burk)
  • 2 dl crème fraiche
  • ½ dl riven ost
  • ½ krm vitpeppar, malen
  • 4 blad basilika
  • 1 msk fiskfond
  • ½ tsk salt
  • Mos
  • 1 dl mjölk
  • 10 st mjöliga potatisar
  • Salt
  • 1 msk margarin
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skala och koka potatisen och gör mos med mjölk och en klick margarin.
    3. Smaksätt med lite salt och peppar.
    4. Gör inte moset för salt, de vuxna kan salta mer på sin mat efteråt.
    5. Lägg den tinade fisken i en smord ugnsfast form.
    6. Spritsa ut moset runt fiskbitarna eller använd en sked.
    7. Blanda ihop crème fraiche, basilika, fond, salt, peppar och passerade tomater och häll såsen över fisken.
    8. Riv osten och strö över denna.
    9. Gratinera i ca 30 minuter tills moset fått färg. Servera med en sallad.
    10. Tips för vuxnare smak: Tillsätt mer kryddor, kanske lite mer basilika, parmesan och oregano.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben