Fiskgratäng med fänkål

Serverar: 4 portioner

Servera gratängen med pressad potatis.

Ingredienser

  • 800 g torskfiléer
  • Potatis
  • 1 paket bacon
  • 2 gula lökar
  • 1 squash
  • 2 fänkålsstånd
  • 3 vitlöksklyftor
  • Salt
  • Peppar
  • Sås
  • ½ dl dill
  • 2 ½ dl färdig hummersoppa
  • Lite vatten eller mjölk att späda soppan med
  • Salt
  • Peppar
  • ½ citron
  • Instruktioner

    1. Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Koka potatisen. Strimla och bryn baconet. Skala och skär löken i tunna klyftor. Fräs lök och bacon.
    2. Skala och skär squashen i ca 2 cm stora bitar. Skiva fänkålen, skala och strimla vitlöken tunt. Fräs grönsakerna tillsammans med baconet och löken. Salta och peppra. Sås: Hacka och blanda ner dillen i soppan. Smaksätt med salt och peppar. Späd med lite vatten eller mjölk om soppan känns tjock. Lägg grönsakerna i botten på en ugnsfast form. Lägg fisken ovanpå grönsakerna, pressa över citron. Salta och peppra. Häll soppan över fisken och grädda i ugnen i ca 20-25 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben