Fiskgratäng med kräftstjärtar

Serverar: 4-5 portioner

Uppfann det här i veckan och familjen tyckte det blev så gott att min man inte fick någon matlåda dagen efter... Det räckte inte!

Ingredienser

  • 800 gr torskfileer
  • 1 burk Kräftstjärtar
  • 15 cm purjolök , finhackad
  • 1 liten burk Creme Fraiche
  • 0,5 dl majonnäs
  • 2 msk finhackad dill
  • citronpeppar
  • salt
  • Mos
  • Potatis
  • margarin
  • salt
  • vitpeppar
  • mjölk
  • Instruktioner

    Låt fisken tina upp ordentligt om du använder fryst. Skala potatisen till moset och låt koka medans du gör resten. Sätt ugnen på 200 grader. Dela upp fisken i mindre bitar och lägg i en smord ugnsfast form. Lämna plats runt sidorna för moset. Häll av spadet från kräftstjärtarna och fördela dem över fisken. Strö över den finhackade purjolöken. Häll upp creme fraichen i en större skål och tillsätt majonnäsen. Blanda i dill, citronpeppar och salt. Låt stå och dra en stund. Nu bör potatisen vara klar, så mosa den och blanda med margarin och mjölk. Krydda och smaka av. Moset bör vara ganska fast. Fördela ut moset runt fisken. Häll creme fraiche-blandningen över fisken och se till att den täcker. Ställ in gratängen mitt i ugnen och grädda ca 40 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben