Fiskgratäng med kräftstjärtar

Serverar: 2 portioner

Var sugen på fiskgratäng och fixade ihop denna.

Ingredienser

  • 2 torskfiléer eller annan vit fisk
  • ca 100 g kräftstjärtar
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl krossade tomater
  • 2 msk hummerfond
  • 2 msk hackad dill
  • ca 3 msk vitt matlagningsvin
  • Salt
  • Peppar
  • Potatismos för 2 personer
  • Instruktioner

    1. Lägg fisken i mitten av en ugnsäker form, salta och peppra. Ställ in ugnen i 10 min, 200 grader.
    2. Rör under tiden ihop såsen. Blanda crème fraiche med vetemjöl och rör i krossade tomater. Smaksätt med hummerfond, dill, matlagningsvin, salt och peppar. Smaka av, du kanske vill ha mer av något!
    3. Ta ut fisken från ugnen. Spritsa eller klicka ut potatismos runt filéerna, fördela sedan rejält med kräftstjärtar över fisken. Slå över såsen och gratinera i 200 grader, ca 15-20 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben