Fiskgratäng med mustig tomatsås och potatistoppar

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Lättlagad, nyttig och enkel fiskgratäng som har det mesta!

Ingredienser

  • 500 g fiskfilé, t ex lax eller torsk, gärna en blandning
  • 2 dl riven parmesanost
  • Tomatsås
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 400 g passerade tomater
  • ½ tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 tsk timjan
  • Potatismos
  • 740 g potatis
  • 1-2 dl mjölk
  • 1 msk smör
  • 1 äggula
  • Salt
  • Peppar
  • Servering
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skala och skiva potatisen. Koka den mjuk. Häll av vattnet och mosa potatisen med elvisp direkt i kastrullen. Tillsätt mjölk, smör och äggula till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar. Spritsa moset i en gratängform.
    3. Lägg den tinade fisken i mitten av formen. Stek den hackade vitlöken i lite olja i en kastrull. Tillsätt passerade tomater, salt, peppar och timjan. Häll tomatsåsen över fisken. Strö över riven parmesanost.
    4. Ställ in formen i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter. Servera gärna med en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben