Fiskgratäng med paprika

Serverar: 4 portioner

En välsmakande och läcker gratäng fylld med fiskfilé, paprika, potatis, citron och gurka.

Ingredienser

  • 600 g fiskfilé, torsk, sej eller kolja
  • 3 msk färskpressad citronsaft
  • 1 grön paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 2 inlagda gurkor
  • 1 stor gul lök
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1-2 tsk paprikapulver
  • 600 g potatis
  • Smör eller margarin till formen
  • 2 ägg
  • 2½ dl matlagningsgrädde
  • Instruktioner

    1. Skölj av fiskfiléerna i kallt vatten. Tärna fisken och blanda den med färskpressad citronsaft. Ansa paprikorna och hacka dem grovt. Hacka gurkorna fint. Skala löken och hacka den fint.
    2. Blanda paprika, lök, fisk och gurka i en skål. Krydda med salt, peppar och paprikapulver.
    3. Sätt ugnen på 175 grader. Skala potatisen och skär den i skivor. Smörj en ugnsfast form med matfett.
    4. Varva potatisen och fisk- och grönsaksblandningen i den ugnsfasta formen. Avsluta med ett lager potatis.
    5. Vispa ihop ägg och grädde och krydda med salt och peppar. Häll blandningen över gratängen. Baka gratängen 40 minuter i ugnen tills den är gyllenbrun och potatisarna är mjuka.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben