Fiskgratäng med potatis- och morotsmos

Serverar: 3 portioner

Tid: 1 timme

Ett potatismos med morötter.

Ingredienser

  • 400 g potatis
  • 250 g morötter
  • 250 g fiskfilé
  • Mjölk
  • Smör
  • Sås
  • 1 dl fiskspad
  • 2 dl mjölk
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 dl riven lagrad ost
  • 1 msk maizena blandat i lite vatten
  • Salt
  • Peppar
  • Smör
  • Instruktioner

    1. Skala potatis och morötter och koka tills de är mjuka. Efter att de är färdiga, blanda i smör och mjölk och gör ett mos.
    2. Koka fiskfilén lite lätt så den är precis färdig. Spadet till fisken användes till sås (1dl) . Smält smör i en panna, tillsätt spad, mjölk och koka upp, tillsätt ost och buljongtärning. Blanda i maizenan och smaka av med salt och peppar.
    3. Lägg fisken i mitten på en ugnsfast form, spritsa moset runt om och häll ostsåsen i mitten. In i ugnen 225 grader tills moset och såsen har fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben