Fiskgratäng med potatis och ostcreme

Serverar: 3 portioner

Tid: 50 minuter

Behändigt med allt i samma form. Smaskigt dessutom!

Ingredienser

  • 400 g torskfilé
  • 5 potatisar
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 125 g färskost med vitlök och örter (Ica)
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk örtpeppar
  • ½ dl riven ost
  • 1 msk smör till formen
  • Instruktioner

    1. Smörj en ugnsform. Skala potatisen och tärna den. Koka den i 10 min. Slå av vattnet. Lägg sedan potatisen i botten på formen. Lägg de tinade fiskfiléerna över och salta. Krydda även med örtpeppar.
    2. Blanda färskosten och matlagningsgrädden ordentligt och häll/klicka den över potatisen och fisken. Strö den rivna osten överst.
    3. Gratinera i 200 grader i 30 min.
    4. Serveras med gröna ärtor och rivna morötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben