Fiskgratäng med pressad potatis

Serverar: 4 portioner

Mjölk- och sojaproteinfri gratäng!

Ingredienser

  • 400 gr fiskfilé (torsk, sej)
  • 75 gr mjölkfritt margarin
  • 2 tsk paprikapulver
  • salt
  • peppar
  • 50 gr färska champinjoner
  • 1 purjolök
  • 1 dl smulat
  • vitt bröd (mjölk- och sojaproteinfritt)
  • ca 1 dl vatten
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Fryst fiskblock tinas något och skärs i bitar. Lägg fisken på ugnssäkert fat, smord med mjölkfritt margarin. Smält fettet i en kastrull. Krydda med paprikapulver, salt och peppar. Fräs hacket i mjölkfritt margarin ca 5 minuter. Rör ned smulat bröd och späd med vatten. Fördela blandningen över fisken. Gratinera ca 30 minuter tills gratängen fått fin färg och är klar. Serveras till pressad potatis och någon grönsak. Receptet kommer från <a href="http://www.gilbertson.nu/kokbok" target="_blank">Nicklas kokbok</a>.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben