Fiskgratäng med purjo & dillgrädde

Serverar: 4 portioner

När jag var liten var torsk vardagsmat ..... så är det inte längre. Hur som helst, den här rätten brukar även den som inte gillar "fisksmak" (som jag) tycka om. Snåla inte med dillen! Mmmmmm .......

Ingredienser

  • 1 pkt torskfile
  • 1 st purjolök
  • 2 dl vispgrädde (eller "lättare" grädde)
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 knippe dill
  • 1 tsk salt
  • Citronpeppar
  • Servera med
  • Potatismos
  • Grönsallad eller gröna ärtor
  • Citronklyftor
  • Instruktioner

    1. Lägg strimlad purjo i en smord form, sedan fisken i skivor.
    2. Blanda ihop gratängsåsen och häll över.
    3. Stek i ugn 25 minuter i 200 grader.
    4. Serveras med potatismos, grönsallad eller ärter och en klyfta citron.

    Liknande recept

    Kommentarer (13)

    Camilla85 16 januari 2008

    Väldigt gott och barnen åt upp allt!!

    swkannig 22 januari 2008

    Tillagat med pangasiusfilé i stället för torsk, med mycket bra resultat. Lättlagat och mycket gott!

    Lilloo 1 maj 2008

    Mycket gott. Kommer verkligen att göra detta igen. Nästa gång ska jag prova att ta mindre purjo och lägga till skivad tomat och riven ost.

    intill 14 oktober 2008

    Hej! Jag har tillagat fiskgrätängen idag . Den var jättegod. Hälsningar Ingrid från blekinge

    enAnnan 29 oktober 2008

    Jättegott! Vi åt med kokt potatis och sallad till. Enkel suverän vardagsmat!

    LindaPortos 2 november 2008

    Kanon gott. Min pojkvän älskar denna rätt och vill ha den minst en gång i veckan. Verkligen något som vi rekomnederar..

    marayha 29 december 2008

    Supergott! Min treåring åt som en hel karl!;-) Även sambon tyckte att det var kanon! Detta blir en vardagsfavorit här!

    gottgris 5 juli 2009

    Det var supergott, jag hade tomat och ost överst.

    Haw 22 oktober 2009

    Åt gratängen igår. Omtyckt av både mig och min man. Kommer göras om.

    Haw 9 februari 2011

    Lika gott som alltid. Tack för ett bra recept.

    christincarlsson 24 september 2011

    Enkel och god.

    fiint11 11 januari 2012

    Gott,snabbt och enkelt! tack för ett bra recept! =)

    enAnnan 1 oktober 2013

    Mycket god vardagsfisk. Full pott från hela min familj. Vi åt den med kokt potatis och vitkålsssallad. Tack.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben