När jag var liten var torsk vardagsmat ..... så är det inte längre.
Hur som helst, den här rätten brukar även den som inte gillar "fisksmak" (som jag) tycka om.
Snåla inte med dillen! Mmmmmm .......
Ingredienser
1 pkt torskfile
1 st purjolök
2 dl vispgrädde (eller "lättare" grädde)
2 msk tomatpuré
1 knippe dill
1 tsk salt
Citronpeppar
Servera med
Potatismos
Grönsallad eller gröna ärtor
Citronklyftor
Instruktioner
Lägg strimlad purjo i en smord form, sedan fisken i skivor.
Blanda ihop gratängsåsen och häll över.
Stek i ugn 25 minuter i 200 grader.
Serveras med potatismos, grönsallad eller ärter och en klyfta citron.
Väldigt gott och barnen åt upp allt!!
Tillagat med pangasiusfilé i stället för torsk, med mycket bra resultat. Lättlagat och mycket gott!
Mycket gott. Kommer verkligen att göra detta igen. Nästa gång ska jag prova att ta mindre purjo och lägga till skivad tomat och riven ost.
Hej! Jag har tillagat fiskgrätängen idag . Den var jättegod. Hälsningar Ingrid från blekinge
Jättegott! Vi åt med kokt potatis och sallad till. Enkel suverän vardagsmat!
Kanon gott. Min pojkvän älskar denna rätt och vill ha den minst en gång i veckan. Verkligen något som vi rekomnederar..
Supergott! Min treåring åt som en hel karl!;-) Även sambon tyckte att det var kanon! Detta blir en vardagsfavorit här!
Det var supergott, jag hade tomat och ost överst.
Åt gratängen igår. Omtyckt av både mig och min man. Kommer göras om.
Lika gott som alltid. Tack för ett bra recept.
Enkel och god.
Gott,snabbt och enkelt! tack för ett bra recept! =)
Mycket god vardagsfisk. Full pott från hela min familj. Vi åt den med kokt potatis och vitkålsssallad. Tack.