Fiskgryta med ananas

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En god fiskgryta som uppskattas av både gamla och unga.

Ingredienser

  • ca 500 g torsk eller kolja
  • 1 tsk smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 gula lökar
  • 1 tsk curry
  • 250 g paprika (gul/röd/grön)
  • ca 400 g färsk tärnad ananas
  • 2 bananer skivade
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 krm paprikapulver
  • salt
  • svartpeppar
  • 200g skalade räkor
  • Instruktioner

    Skär fisken tärningar. Hacka löken. Pressa vitlöken. Fräs löken och vitlöken i lite smör. Pudra över med curry. Blanda i strimlad paprika. Späd med grädde och krydda. Låt alltsammans sjuda i 5-10 minuter. Lägg nu ned fisk och ananasbitar. Låt sjuda ett par minuter tills fisken är vit och fast.

    Liknande recept

    4
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben