Fiskgryta med curry

Serverar: 2 portioner

En praktisk rätt där man får hela middagen i en gryta.

Ingredienser

  • 1 finhackad schalottenlök
  • 2 tsk smör
  • 1 tsk curry
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 dl vatten
  • 1 tärning grönsaks- eller hönsbuljong
  • 200 g potatis
  • 200 g blomkål
  • 1/2 dl visp- eller mellangrädde
  • 300 g sejfilé
  • 50 g strimlad salladslök
  • Instruktioner

    1. Finhacka löken och hetta upp smör i en gryta. Fräs lök och curry på medelgod värme ca 1 min. Blanda ner mjöl och tillsätt vatten och buljongtärning. 2. Skala eller borsta potatisarna och dela dem om de är stora. Lägg i dem i grytan och koka under lock tills de är halvmjuka. 3. Dela blomkålen i små buketter och lägg i dem när ca 3 minuter återstår av potatisens koktid. Blanda ner dem samt grädden och koka under lock ca 3 min. 4. Skär fisken i 2 cm stora kuber och lägg i dem samt salladslöken och sjud försiktigt ca 3 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben