Fiskgryta med paprika

Serverar: 4 portioner

Här serveras en mör och saftig fisk i en smakrik och näringsrik sås.

Ingredienser

  • 800 g torskfilé
  • Saften av ½ citron
  • 1 stor gul lök
  • 2 röda paprikor
  • 3-4 potatisar av mjölig sort
  • 2 msk olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 msk milt paprikapulver
  • 1 tsk starkt paprikapulver
  • 2 dl torrt, vitt vin
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 1 knippa dill
  • 4 msk crème fraiche
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skölj ev av torskfiléerna i kallt vatten. Droppa citronsaften över fisken. Sätt in fisken i kylen.
    2. Skala och hacka löken fint. Ansa och tärna paprikorna fint. Skala och tärna potatisen. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs löken tills den är mjuk. Pressa ner vitlöken. Tillsätt paprika och potatis, fräs några sekunder. Blanda väl.
    3. Blanda ner tomatpuré och de två olika sorterna paprikapulver. Blanda ner vitt vin och grönsaksbuljong. Täck över med lock och låt sjuda i 20 minuter. Skölj dillen och ta av dillen från stjälken.
    4. Häll kastrullens innehåll i en matberedare eller mixer. Mixa och häll sedan tillbaka det i kastrullen. Blanda ner crème fraiche och sjud upp. Salta och peppra torsken och skär den i stora tärningar.
    5. Lägg fisken i såsen, täck över med lock och låt fisken sjuda på svag värme i 5 minuter. Garnera med dillkvistar.

    Liknande recept

    4
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Värdens mest berömda soppa – Bouillabaisse
    Redan 600 år efter Kristus var varianter denna soppa känd i antikens G...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben