Här serveras en mör och saftig fisk i en smakrik och näringsrik sås.
Ingredienser
800 g torskfilé
Saften av ½ citron
1 stor gul lök
2 röda paprikor
3-4 potatisar av mjölig sort
2 msk olja
2 vitlöksklyftor
4 msk tomatpuré
1 msk milt paprikapulver
1 tsk starkt paprikapulver
2 dl torrt, vitt vin
5 dl grönsaksbuljong
1 knippa dill
4 msk crème fraiche
Salt
Peppar
Instruktioner
- Skölj ev av torskfiléerna i kallt vatten. Droppa citronsaften över fisken. Sätt in fisken i kylen.
- Skala och hacka löken fint. Ansa och tärna paprikorna fint. Skala och tärna potatisen. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs löken tills den är mjuk. Pressa ner vitlöken. Tillsätt paprika och potatis, fräs några sekunder. Blanda väl.
- Blanda ner tomatpuré och de två olika sorterna paprikapulver. Blanda ner vitt vin och grönsaksbuljong. Täck över med lock och låt sjuda i 20 minuter. Skölj dillen och ta av dillen från stjälken.
- Häll kastrullens innehåll i en matberedare eller mixer. Mixa och häll sedan tillbaka det i kastrullen. Blanda ner crème fraiche och sjud upp. Salta och peppra torsken och skär den i stora tärningar.
- Lägg fisken i såsen, täck över med lock och låt fisken sjuda på svag värme i 5 minuter. Garnera med dillkvistar.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Värdens mest berömda soppa – Bouillabaisse
Redan 600 år efter Kristus var varianter denna soppa känd i antikens G...