Fisklasagne

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

En variant på den vanliga köttlasagnen. Mycket uppskattad.

Ingredienser

  • 500 g fisk
  • Vitsås
  • 8 msk vetemjöl
  • 1l mjölk
  • 2 dl vitt vin
  • 1 1/2 tsk salt
  • 4 dl riven västerbotten ost
  • Grönsaksröra
  • 2-3 morötter
  • 3 stjälkar selleri
  • 2 scharlottenlökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 2 påsar färsk spenat
  • 1 msk oregano
  • 1 1/2 tsk salt
  • 4 krm nymald svartpeppar
  • 1 paket färska lasagneplattor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225º. skölj och torka fiskfileérna. Dela fileérna i 2-3 bitar.
    2. Vispa ut mjölet med lite mjölk i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken, vin och salt. Koka upp under omrörning. Låt såsen sjuda i 3-5 minuter och tillsätt osten. Ställ åt sidan.
    3. Skala och tärna morötterna fint. Skölj och tärna sellerin, hacka lök och vitlöken.
    4. Hetta upp smöret i en stekpanna och fräs grönsakerna under omrörning tills de mjuknat något. Tillsätt spenat, oregano,salt och peppar.
    5. Smörj en ugnsäker form, ca 25X35cm.
    6. Häll lite av såsen i botten. Lägg på ett lager lasagneplattor. Fördela hälften av grönsaksblandningen över plattorna, lägg på fisken och resten av grönsaksfräset. Häll över vit sås, ett lager lasagneplattor och avsluta med det sista av såsen.
    7. Sätt formen i mitten av ugnen och gratinera i ca 40-45 min.
    8. Smaklig Måltid!!!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben