Fisklasagne

Serverar: 4 portioner

Det här är en god lasagne som smakar lite kräfta från dillfrö och tomat. Saftig och lite krämig är den likaså...

Ingredienser

  • 500 g sejfiléer eller annan vitfisk
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Tomatsås
  • 0,5 st purjolök
  • 1 msk smör
  • 400 g tomater, krossade
  • ½ msk dillfrö
  • 1 st höns eller fiskbuljongtärning
  • Ostsås
  • 5 dl kelda ostsås
  • 1 dl västerbottensost, + 1 dl, riven
  • 200 g lasagneplattor, färska
  • Instruktioner

    1. Tomatsås: Skölj purjolöken och skiva den tunt. Hetta upp smör i en kastrull och fräs löken mjuk utan att den tar färg. Tillsätt krossad tomat, dillfrö och buljongtärning. Koka upp och sjud ca 5 min.
    2. Ostsås: Häll upp ostsåserna i en kastrull. Koka upp under omrörning. Tillsätt 1 dl västerbottensost och rör tills den smält. Dra kastrullen åt sidan.
    3. Häll lite av ostsåsen i botten av en ugnssäker form. Täck med ett lager lasagneplattor. Fördela hälften av tomatsåsen över. Lägg hälften av de tinade filéerna över, lite ostsås, lasagneplattor o s v.
    4. Avsluta med lasagneplattor och ostsås överst. Strö över 1 dl riven ost och gratinera i mitten av ugnen ca 20 min.
    5. Servera genast med sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben