Vi deltog i en tävling i Barnens egen Matskola om Sveriges godaste fiskpinne. Vi gick till semifinal med detta recept. Det var mina elever i femman som har hittat på denna kreativa maträtt!
Ingredienser
4 frysta portionsbitar lax 4x140g
Skal av 2 lime
1 dl sesamfrön
1 dl ströbröd
1 tsk salt
2 tsk citronpeppar
2 krm lökpulver
2 msk finhackad dill
2 ägg
Grillpinnar
Margarin till stekning
Instruktioner
- Tina laxen. Dela laxen på längden i tre delar.
Skölj och borsta limen. Riv skalet på limen.
Blanda ströbröd, sesamfrön, citronpeppar, salt, limeskalet, lökpulver och dill på en tallrik.
Vispa äggen. Doppa laxen i äggen. Vänd laxen i paneringen.
Trä laxbitarna på grillpinnarna. Ös på mer panering.
Vila laxen på skärbrädan en liten stund.
Smält margarinet i stekpannan. Stek fiskpinnarna i ca 4 minuter på varje sida.
- Servera genast med kokt potatis, romsås och lämpliga grönsaker som morötter, ärter eller broccoli . Pressa limejuice på laxen efter smak.
Liknande recept
Kommentarer (0)