Fiskpinnar av lax

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Vi deltog i en tävling i Barnens egen Matskola om Sveriges godaste fiskpinne. Vi gick till semifinal med detta recept. Det var mina elever i femman som har hittat på denna kreativa maträtt!

Ingredienser

  • 4 frysta portionsbitar lax 4x140g
  • Skal av 2 lime
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk citronpeppar
  • 2 krm lökpulver
  • 2 msk finhackad dill
  • 2 ägg
  • Grillpinnar
  • Margarin till stekning
  • Instruktioner

    1. Tina laxen. Dela laxen på längden i tre delar. Skölj och borsta limen. Riv skalet på limen. Blanda ströbröd, sesamfrön, citronpeppar, salt, limeskalet, lökpulver och dill på en tallrik. Vispa äggen. Doppa laxen i äggen. Vänd laxen i paneringen. Trä laxbitarna på grillpinnarna. Ös på mer panering. Vila laxen på skärbrädan en liten stund. Smält margarinet i stekpannan. Stek fiskpinnarna i ca 4 minuter på varje sida.
    2. Servera genast med kokt potatis, romsås och lämpliga grönsaker som morötter, ärter eller broccoli . Pressa limejuice på laxen efter smak.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben