Fiskpinnar med currysås

Serverar: 6 portioner

Krispiga hemgjorda fiskpinnar med en currysås gjord på créme fraiche och äpplen. 420 kalorier per portion

Ingredienser

  • 800 g fiskfilé, tex kolja eller sej
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 2 msk smör
  • Currysås
  • ½ grönt äpple
  • 2 ½ dl lätt créme fraiche
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Eventuellt ½ krm tabasco
  • Tillbehör
  • Kokt potatis
  • Rivna morötter
  • Instruktioner

    1. Currysås: Skölj och riv äpplet, blanda med créme fraiche, curry och vinäger i en skål. Krydda med salt, peppar och ev tabasco.
    2. Tina och skär fiskfiléerna i fiskpinnestorlek, salta och peppra. Lägg mjöl, ägg och ströbröd på olika tallrikar. Vänd fisken i var och en av dem, i den ordningen.
    3. Stek fiskpinnarna i smör i en stekpanna på medelvärme, 2-3 minuter per sida.
    4. Servera fiskpinnarna med currysåsen, potatis och rivna morötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    miia69 5 oktober 2010

    Currysåsen får verkligen högsta betyg - även döttrarna på 3 & 6 gillade verkligen den! Ett extra plus är onekligen att det är så enkelt att göra den...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben