Fiskpudding med torsk, räkor och fänkål

Serverar: 4 portioner

Vintrig mat som gör gott i själen. Comfort food när den är som bäst!

Ingredienser

  • 1 stor gul lök
  • Smör
  • 800 g kokt och skalad potatis
  • 1 liten fänkål
  • 400 g torskfilé
  • 100 g skalade räkor
  • 1 dl finhackad dill
  • 4 ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • ½ dl torrt och oekat vin
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skala och strimla löken och fräs den mjuk i en stekpanna med smör. Skär potatisen i tjocka skivor. Ansa och strimla fänkålen mycket fint. Skär torsken i 2 cm stora bitar.
    3. Varva potatis, lök, fänkål, fisk, räkor och hackad dill i en smord ugnsform.
    4. Rör samman ägg, grädde samt vin och krydda med salt och peppar.
    5. Häll blandningen i formen och dunka därefter formen lätt i bordet så att vätskan fördelas jämnt.
    6. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter eller tills puddingen har fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben