Fisksoppa

Gott!

Ingredienser

  • 400 g torskfilé
  • 2 gula lökar
  • 2 msk smör
  • 1 burk krossade tomater
  • 1/2 liter fiskbuljong
  • 1 tsk timjan
  • 250 g räkor
  • 1 morot
  • 1 klyfta vitlök
  • Champinjoner
  • Tärnad paprika
  • 1 dl vispgrädde
  • Finhackad dill
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Cayennepeppar
  • Instruktioner

    Skala lök, tärna paprika, tillsätt vitlöken och fräs allt i smör. tillsätt tomater, de tärnade morötterna, fiskbuljongen, timjan och ev champinjoner. låt sjuda 5 min. smaka av med ev. lite salt och cayenne. dela de tinade fiskfilérna, lägg i soppan. sjud 5 min. vispa grädden hårt. lägg i räkorn. rör försiktigt ner grädden. hetta snabbt upp, inte koka! strö över dill och servera.

    Liknande recept

    4.6
    4-6
    24
    5
    30 min
    4
    4

    Kommentarer (2)

    Asa_69 7 februari 2011

    Satte i lite potatis bitar i soppan som fick koka med så att den blev lite "matigare" MUMS!!

    hamsko0823 6 september 2012

    Jättegod soppa! Bytte dock ut vispgrädden mot matlagningsgrädde, tillsatte lite vitvinsvinäger och en klick senap för ytterligare några dimensioner för smaklökarna! Detta med väldigt lyckat resultat!

    Relaterade Artiklar

    Koka soppa på en spik
    Nja, riktigt så enkelt är det inte, men kan man grunden hur man gör...

    Det goda köket
    Denna veckan är det åter dags för Det goda köket-mässan i Älvsjö i...

    Jörgens fisksoppa
    I vår monter på Det Goda Köket på Älvsjömässan gör Jörgen succé med de...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben