Fisksoppa

Serverar: 4 portioner

Den här gillar barnen!

Ingredienser

  • Ca 5 (400g) potatisar
  • 1 stor gul lök
  • 200 g rotfruktsstrimlor
  • 1 1/2 l fiskbuljong
  • 500 g fiskfilé
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 tsk curry
  • Instruktioner

    1. Skala potatisen och strimla den. 2. Skal och hacka löken. 3. Koka upp vatten och tillsätt buljongen. 5. Tillsätt potatis, lök och rotfruktsstrimlorna. 6. Koka soppan i ca 10 min. 7. Skär fisken i mindre bitar och lägg den i soppan. 8. Låt sjuda i ca 5 min. 9. Rör ut mjölet i grädden och häll redningen i soppan under omrörning. 10. Smaksätt soppan med curry utrört i lite vatten.

    Liknande recept

    4.6
    4-6
    24
    5
    30 min
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Koka soppa på en spik
    Nja, riktigt så enkelt är det inte, men kan man grunden hur man gör...

    Det goda köket
    Denna veckan är det åter dags för Det goda köket-mässan i Älvsjö i...

    Jörgens fisksoppa
    I vår monter på Det Goda Köket på Älvsjömässan gör Jörgen succé med de...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben