Fisksoppa

Serverar: 4 portioner

Kan både ha soppan som förrätt och huvudmål.

Ingredienser

  • 1 morot i små bitar
  • 1 purjo i bitar
  • 1 hackad gul lök
  • några klyftor vitlök
  • 1,5 liter vatten
  • Vin- och fiskfond
  • 1 burk skalade tomater
  • Gröna ärtor
  • Lax i ca 2 cm kuber, en stjärtbit räcker
  • Kräftstjärtar
  • Saffran
  • Curry
  • Lite olja
  • Instruktioner

    1. Fräs morot, purjo lök och vitlök i olja tillsammans med curry oc saffran. Häll i vattnet, tomaterna och fonden. Kokas tills grönsakerna är nästan klara. Tillsätt ärtorna och laxen och låt sjuda en liten stund, tills laxen är klar. Tillsätt sedan kräftstjärtarna och gör ett uppkok.
    2. Servera med ett gott bröd.

    Liknande recept

    4.6
    4-6
    24
    5
    30 min
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Koka soppa på en spik
    Nja, riktigt så enkelt är det inte, men kan man grunden hur man gör...

    Det goda köket
    Denna veckan är det åter dags för Det goda köket-mässan i Älvsjö i...

    Jörgens fisksoppa
    I vår monter på Det Goda Köket på Älvsjömässan gör Jörgen succé med de...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben