Fisksoppa

Serverar: 4 portioner

En god soppa. Vill du göra den matigare kan du skiva i potatis.

Ingredienser

  • 400 gr vit fisk
  • 300 g lax
  • 300 gr räkor
  • 1 burk musslor eller 1 burk kräftstjärtar (inkl spad)
  • 1/2 gul lök
  • 1/2 purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk basilika
  • 2 tsk tomatpuré
  • 2 1/2 dl vitt vin
  • 2 st fiskbuljongtärningar
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl creme fraiche
  • 2 dl vatten
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    Hacka och bryn löken. Pressa i vitlöken och rör i tomatpuren och kryddorna. Tillsätt vin och biljongtärningarna och koka några minuter. Häll i grädde och creme fraiche och koka ca 15 minuter. Skär fisken i munsbitar. Lägg i dessa och sjud ca 8 minuter. Tillsätt räkor och musslor eller kräftstjärtorna. Servera genast med ett gott bröd.

    Liknande recept

    4.6
    4-6
    24
    5
    30 min
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Koka soppa på en spik
    Nja, riktigt så enkelt är det inte, men kan man grunden hur man gör...

    Det goda köket
    Denna veckan är det åter dags för Det goda köket-mässan i Älvsjö i...

    Jörgens fisksoppa
    I vår monter på Det Goda Köket på Älvsjömässan gör Jörgen succé med de...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben