Fisksoppa

Serverar: 4 portioner

Mycket delikat soppa... som jag verkligen rekommenderar!

Ingredienser

  • 400 g fiskfilé, t ex hoki eller torsk
  • 1 zucchini, ca 300 g
  • 1 paprika, gärna gul för färgens skull
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • Smör
  • 5 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1/2 dl matlagningsvin
  • 1 buk krossade tomater, ca 400 g
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 förp frysta blandade örter, 35 g
  • Ev skalade räkor eller kräftstjärtar
  • Instruktioner

    1. Halvtina fiskblocken och skär det och zucchinin i bitar. Dela, kärna ur och skär paprikan i strimlor. Skala och hacka löken.
    2. Fräs alla grönsaker i smör i en kastrull. Tillsätt vatten, buljongtärning, vin och krossade tomater. Smaksätt med salt och peppar. Koka under lock ca 5 minuter.
    3. Tillsätt fisken och örterna. Låt soppan sjuda under lock ca 5 minuter.
    4. Lägg i räkorna strax före servering eller garnera med dem efter att du portionerat ut soppan. Servera med aioli och bröd.

    Liknande recept

    4.6
    4-6
    24
    5
    30 min
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Koka soppa på en spik
    Nja, riktigt så enkelt är det inte, men kan man grunden hur man gör...

    Det goda köket
    Denna veckan är det åter dags för Det goda köket-mässan i Älvsjö i...

    Jörgens fisksoppa
    I vår monter på Det Goda Köket på Älvsjömässan gör Jörgen succé med de...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben