Fisksoppa

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 45 minuter

Mycket god fisksoppa. Min man rynkade först på näsan men när han ätit den blev det en favorit. Vi äter den med stor förtjusning en fredagkväll och dricker ett gott vitt vin till.

Ingredienser

  • 1 stor gul lök
  • 2 morötter
  • 1 purjolök
  • 1 röd paprika
  • Lite olivolja
  • 1 liter fiskbuljong av tärning
  • 600 g krossade tomater
  • 1-2 pkt saffran
  • Basilika
  • Timjan
  • Oregano
  • 2 msk het tacosås
  • 4 dl créme fraiche
  • 500 g fisk
  • 200 g räkor
  • Ev persilja
  • Instruktioner

    1. Fräs grönsakerna hastigt i oljan, tillsätt buljong, krossade tomater, saffran & kryddor.
    2. Sjud under lock ca 30 min tills grönsakerna mjuknat. Rör ner tacosås och creme fraiche, låt koka upp.
    3. Tillsätt fisken i bitar och sjud på svag värme tills fisken är färdig, lägg i räkorna. Servera med aioli och vitt bröd.
    4. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    4.6
    4-6
    24
    5
    30 min
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Koka soppa på en spik
    Nja, riktigt så enkelt är det inte, men kan man grunden hur man gör...

    Det goda köket
    Denna veckan är det åter dags för Det goda köket-mässan i Älvsjö i...

    Jörgens fisksoppa
    I vår monter på Det Goda Köket på Älvsjömässan gör Jörgen succé med de...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben