Tar en liten tid att tillaga, men är väl värt mödan!
Ingredienser
600- 700 gram filé av torsk
2 hackade gula lökar
3 hackade vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 fänkål (350g) i strimlor
1 morot i tunna stavar
5 råa potatisar i små kuber
Basilika eller färsk timjan
1,2 l vatten + 3 fiskbuljongtärningar
1 tsk timjan
1 burk hela tomater
Salt
Vit- eller svartpeppar
1 kuvert (1/2 g) saffran
2 dl torrt vitt vin
400 g räkor
Saft av 1/2 apelsin
Instruktioner
- Förbered alla grönsaker
- Fräs lök + vitlök i olja i en stor gryta/ kastrull
Lägg efter några minuter i fänkål, morot och potatis
- Häll i vatten, smulaner buljong + timjan
- Klipp tomaterna i bitar med kökssax direkt ner i grytan
- Salta och peppra försiktigt
- Koka upp och låt soppan koka i 30 min under lock
- Lägg i saffran + vin när halva koktiden gått
- Rensa räkorna, skär fiskfiléerna i stora bitar
- Sjud fiskbitarna sakta i den kokheta soppan 3-6 minuter
- Lägg i räkorna
- Smaka av soppan med pressad apelsin (lite i taget) och mer kryddor om det behövs
- Strö över hackad basilika eller persilja, gärna färsk timjan och servera med vitlöksbröd och aioli!
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Koka soppa på en spik
Nja, riktigt så enkelt är det inte, men kan man grunden hur man gör...
Det goda köket
Denna veckan är det åter dags för Det goda köket-mässan i Älvsjö i...
Jörgens fisksoppa
I vår monter på Det Goda Köket på Älvsjömässan gör Jörgen succé med de...