Fisksoppa

Serverar: 4 portioner

Mycket god och lättlagad fisksoppa.

Ingredienser

  • 300-400 g vit fiskfilé
  • 2-3 morötter
  • 1 palsternacka
  • 1 purjolök
  • 1 msk flytande matfett
  • 1 tsk curry
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 liter vatten
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • Dill
  • Instruktioner

    1. Skär fisken i tärningar. Skala morötter och palsternacka. Riv dem grovt. Skiva purjolöken. Fräs den och rotsakerna i matfettet i en gryta tillsammans med curry. Strö över mjölet och rör om. Späd med hett vatten. Tillsätt buljongtärningarna och låt soppan koka upp.
    2. Tillsätt fisken och sjud soppan i 5-8 minuter. Klipp dillen över den färdiga soppan och smaka av.

    Liknande recept

    4.6
    4-6
    24
    5
    30 min
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Koka soppa på en spik
    Nja, riktigt så enkelt är det inte, men kan man grunden hur man gör...

    Det goda köket
    Denna veckan är det åter dags för Det goda köket-mässan i Älvsjö i...

    Jörgens fisksoppa
    I vår monter på Det Goda Köket på Älvsjömässan gör Jörgen succé med de...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben