Fisksoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En väldigt lättlagad och framför allt snabb soppa. Klar favorit en kall höst eller vinterdag. Perfekt om man ska ha tjejkväll eller killafton.

Ingredienser

  • 1 pkt 500 g, krossade tomater + lika mycket vatten
  • 3-4 vitlöksklyftor eller mer om man vill det
  • svartpeppar
  • salt
  • ca 500 g fisk (tork, lax, kolja, sej, hällefl) ta vad som finns (gör portionsbitar)
  • några räkor att kasta i kanske
  • musslor om man vill det
  • vitt vin
  • ca 25 cm strimlad purjolök
  • 1 burk creme fraiche, grädde ger rundare smak
  • vitt bröd
  • öl eller vin
  • En klick aioli
  • Instruktioner

    1. 1 pkt 500 g, krossade tomater + lika mycket vatten 3-4 vitlöksklyftor eller mer om man vill det svartpeppar salt blanda ihop allt detta och koka upp
    2. ca 500 g fisk (tork, lax, kolja, sej, hällefl) ta vad som finns (gör portionsbitar) tillsätt fisken och låt sjuda cirkus 5-10 min beroende på färsk eller fryst fisk(om fryst dela i mindre bitar)
    3. några räkor att kasta i kanske(strax innan servering) musslor om man vill det nån dl vitt vin ca 25 cm strimlad purjolök slutligen en burk creme fraiche, grädde ger rundare smak tillsätt dessa sista ingredienser allt efter vad man vill ha och rör om ordenligt. Servera med vitt bröd, öl eller vin. En klick aioli i soppan blir som pricken över i.

    Liknande recept

    4.6
    4-6
    24
    5
    30 min
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Koka soppa på en spik
    Nja, riktigt så enkelt är det inte, men kan man grunden hur man gör...

    Det goda köket
    Denna veckan är det åter dags för Det goda köket-mässan i Älvsjö i...

    Jörgens fisksoppa
    I vår monter på Det Goda Köket på Älvsjömässan gör Jörgen succé med de...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben