Serverar: 4 portioner
Tid: 30 minuter
En god och krispig soppa.
Tärna paprikan. Hacka löken. Fräs detta i smör i en stekpanna. Ta mjöl, grädde, vatten, buljong och koka upp det i en kastrull. Låt det sjuda i ca 5 min. Skär fisken i 3x3 cm stora kuber. Lägg i dem i kastrullen ihop med lök och paprika. Salta och låt sjuda tills fisken är vit. Strimla salladen. När fisken är klar, lägg i osten, dillen och den strimlade isbergssalladen.
Koka soppa på en spik
Nja, riktigt så enkelt är det inte, men kan man grunden hur man gör...
Det goda köket
Denna veckan är det åter dags för Det goda köket-mässan i Älvsjö i...
Jörgens fisksoppa
I vår monter på Det Goda Köket på Älvsjömässan gör Jörgen succé med de...
Jag fick det här receptet av en jobbarkompis för några år sedan, och det är min sambos absoluta favoritsoppa. Snabb, enkel att göra och supergod! Jag brukar ibland göra en "lyxigare" variant och byta ut buljongen mot hummerfond, torsken mot lax och i slutet tar jag med räkor eller kräftstjärtar.
Ja denna soppan kommer jag att göra flera gånger,Den var jättemumsig Okey färska räkor och riktig grädde gjorde den ju inte sämre. En klar femma :)