Fisksoppa

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 1 purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 1 påse saffran
  • 3 fiskbuljongtärningar
  • 1 pkt djupfryst torsk
  • 3 dl vitt vin
  • 1 liten burk musslor
  • 200 g skalade räkor
  • 1 knippa dill
  • Instruktioner

    Strimla purjolök och lök.Hacka vitlöken. Bryn allt i en gryta. Häll på vatten ochbuljongtärningar. Strö i saffran. Låt koka sakta i 10 minuter. Lägg i fisken som skurits i kuber. Låt koka sakta i 5 minuter. Häll i vin. Tillsätt musslor och räkor. Låt ej koka. Strö finklippt dill över.

    Liknande recept

    4.6
    4-6
    24
    5
    30 min
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Koka soppa på en spik
    Nja, riktigt så enkelt är det inte, men kan man grunden hur man gör...

    Det goda köket
    Denna veckan är det åter dags för Det goda köket-mässan i Älvsjö i...

    Jörgens fisksoppa
    I vår monter på Det Goda Köket på Älvsjömässan gör Jörgen succé med de...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben